Aktiviteter

Att komma till skogseremitaget är en upplevelse i sig.
En knastrande brasa och en god middag i vår mysiga storstuga ger grogrund för goda samtal. Var inte rädd för att ha luckor i schemat så det finns tid att just göra ”ingenting”. Det är då man hinner landa lite, ta in och bearbeta alla intryck eller prata med kollegan, vännen eller brorsan. Men självklart så har vi även massor med förslag på upplevelser som är både roliga, lärorika och gynnar lagandan – alla utomhus och med naturen i fokus.

Koka kaffe över öppen eld
En absolut klassiker i svenskt uteliv. Tillsammans gör ni upp en eld med tändstickar och kokar kaffe över öppen eld. Vi ordnar något gott tilltugg och under trevlig samvaro avnjuter ni en kopp riktig traditionellt svenskt kokkaffe.Aktiviteten är kort men ger en välbehövlig paus med möjlighet till goda samtal.
Säsong april till oktober.
Tidsåtgång 1 timme

gör upp eld, koka kaffe & baka barkbröd
Tillsammans gör ni upp eld endast med pinnar utan tändstickor. Svårt men med gott samarbete och lite jävlar anamma kommer ni att lyckas. Över elden kokar vi kaffe och bakar barkbröd. Till barkbrödet bjuds en god ost.Aktiviteten ger många frustrerande skratt men också en fantastisk belöning när elden väl brinner.Säsong april till oktober
Tidsåtgång 2 timmar

Tältbastu
Tillsammans bygger och konstruerar vi en genialiskt enkel bastu alldeles vid sjön. Vi börjar med en stor brasa där vi värmer stenarna. När stenarna är glödheta placeras de i mitten av bastun, vatten hälls på och en härligt varm ånga sprider sig i bastun. Under bastubadandet kan man ta en kall öl och ett uppfriskande dopp i sjön.Aktiviteten stimulerar ett gott samarbete och laganda.Säsong april till oktober
Tidsåtgång 3 timmar

Middag över öppen eld
Tillsammans tillagar vi en spännande lunch eller middag över öppen eld. Menyn anpassas efter årstiden och innehåller alltid vilda växter. Växterna plockar vi i närområdet….stuvade örter, soppor, vilda sallader, spännande örtdrycker, barkbröd och björksav…Att laga mat tillsammans är bland det mest naturliga som finns. Men hur ofta gör vi det?
Tidsåtgång 4 timmar.

kniv, yxa & eld
Här får du äntligen chancen att lära dig att hantera och träna detta!
Vi lär oss grunderna i att klyva ved, skärpa yxan och kniven, hantera kniv, grunderna i elduppgörning (utan fusk som tändvätska etc…), eldsäkerhet.
Viktiga grejer- i en överlevnadssituation, i ett jordnära liv och om du vill plocka lite pluspoäng ni är ute i skogen nästa gång och ska göra upp en liten brasa när ni plockar kantareller eller blåbär…
Beroende på intresse och kniv kan vi även ha något täljprojekt eller lite grunder i timring också. Säsong april till oktober (hela året)
Tidsåtgång beroende på ambitionsnivå två timmar till en heldag.

bada i vedeldad badtunna 
Avsluta dagen med att hoppa in i en rykande varm badtunna. Titta på stjärnorna och lyssna på vinden, kattugglan eller kollegans senaste skvaller ;)
Vi har två badtunnor i rostfri plåt. Badtunnorna ligger uppe i skogen vid badhuset, bastun och duscharna. Det kan sitta ca 7-8 personer i en badtunna (av våra två) åt gången, men det går att vara fler, för man varvar ofta, en del föredrar bastun, ibland måste man sitta på terrassen och ånga av sig lite…Detta är en härligt avslappnande och trevlig. Härlig kvällsaktivitet för alla typer av grupper.
Vi använder inga kemikalier i vattnet utan byter vattnet mellan varje grupp. Det tar många timmar att rengöra, fylla och elda en badtunna och måste därför förbokas i god tid.

Fiske
Under kvällen utforskar vi sjön. Med båt och kanoter sätter vi ut gäddsaxar, lägger i nät och placerar ut kräftburar. Tidigt nästa morgon vittjar ni näten, saxarna och tar upp kräftburarna. Efter frukosten tillagas nattens fångst över öppen eld…En aktivitet som väcker jägaren i oss alla – lärorikt, roligt och spännande – samtidigt får man vara ödmjuk för man vet ju aldrig hur lyckosam fångsten blir…
Säsong augusti till september
Tidsåtgång lunch- lunch

Skogsspa
Tillsammans plockar vi vilda örter. Årstiden får bestämma vad det blir. Utifrån vad vi hittar kommer vi att bereda t ex örtsalter till fotbad, ansiktsvatten, bodyscrub, ansiktspackningar.
Sedan har ni möjlighet att prova era nya produkter – och i ett hui har vi förvandlat skogseremitagets badhus till ett doftande ört- och skogsspa. En rolig, lärorik och avslappnande aktivitet som för oss närmare varandra.
Säsong maj till September
Tidsåtgång 4-6 timmar (med eller utan badtunna)