BUSSAR / STUDIEBESÖK / GUIDNINGAR

Ett kortare studiebesök/ guidning

kostar 300,- /person.
Minsta avgift 3000,- per guidning/besök.
Tidsåtgång ca 60-90 minuter.

Vill man ha en utökad guidning med tid för diskussion efteråt eller längre vandring (tid upp till 3 timmar) så kostar det 500,-/p eller minst 5000,-.

Under en vanlig guidning går vi en promenad till skogseremitaget för att titta på stugorna och trädhusen. Det är en fin promenad på drygt 1 km. 
Berätta gärna vad er grupp vill få ut ur besöket.
Vi gör även längre guidningar där vi till exempel berättar om vår syn på skogen i största allmänhet och vår skog i synnerhet. Hur tänker vi? Vi pratar om alternativa skogsbruksmetoder, skogsbeten, biologisk mångfald, naturvård och ekoturism. En sådan vandring är ca 4km och tar ca 3 timmar. 

Ofta kan det gå bra att kombinera studiebesök med t ex en lunch.
Lunch kostar 150,-/person. Beställning för minst 10 personer eller 1500,-.
Fika (kaffe & kaka) kostar 60,-/p. Beställning för minst 10 personer eller 600,-.
Våra luncher är hemlagade, ekologiska, oftast vegetariska och med inslag av egenplockade eller egenodlade grönsaker, svamp, ogräs eller vilda örter. Fikat bakar vi själva såklart.

Moms ingår i detta pris.

Vill ni komma med en stor grupp, t ex en full buss? Inga problem: Vi kan dela upp så halva gruppen fikar och tittar in i vår butik medan andra gruppen går till skogseremitaget. Total tidsåtgång ca 2-3 timmar.

UNDERVISNING & KURSER

Flera skolor, högskolor och universitet, som t ex idrotthögskolan i Örebro och skogsmästarskolan, återkommer år efter år med sina elever. Boende i stora tältkåtan vid sjön…

Vi anordnar också specialkurser , t ex i samarbete med LRF eller länsstyrelsen samt föreläser gärna om Urnatur.

För offert och mera information ta kontakt med oss på Urnatur

Kvalitetsmärkning

Urnatur är certifierade som godkänt ekoturismföretag av ”Naturens Bästa”.
Urnatur har 2011 utnämts till Sveriges grönaste resmål av Spiegel-Online.
2012 – utnämnda som årets ekoturismföretag.
2012 – nominerade av Visit Östergötland till Stora Turismpriset.
2012 – utmärkelse av business to nature (B2N)som utsåg Urnatur som bästa exempel i Europa på företagande i balans med naturen.

2 Comments

 • Hej, Vimmerby, Hultsfred och Eksjö driver tillsammans ett projekt för besöksnäringen, där jag är rådgivare och affärsutvecklare. Satsningen kallar vi för ”Tre tillsammans mot nya mål”.
  I satsningen ska vi stötta företagen att hitta fler ben att stå på och att utveckla sina verksamheter. Många vill jobba mer med bland annat naturturism och i är därför nyfikna på att göra ett studiebesök hos er, för att höra om er verksamhet och hur ni jobbar med ekoturism. Vi tror att företagen har tid och kraft att göra en resa i slutet av september/början av oktober. Skulle det vara möjligt? Jag har läst er tydliga information på er hemsida och tror att vi är intresserade av lunch och en utökad guidning. Kom gärna med förslag på dagar där det skulle vara möjligt. Vi kommer gå ut med en intresseanmälan och hoppas bli kanske 30 personer som följer med. Vi har ca två timmars resa, så tanken är att vi kommer att kombinera besöket hos er med något stopp på vägen.

  Reply
  • Hej Christina

   Det går jättebra. Gärna innan oktober och då ej onsdagar eller fredagar.
   Med vänlig hälsning
   Ulrika

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.