Transport
Urnatur och skogseremitaget består av flera byggnader. Uppe i skogsen ligger skogseremitaget där stugor och trädhus för boende finns.  Därifrån är det ca 500m grusväg till gården och till plåtslottet vid sjön. Vi hjälper gärna till med transport av både gäster och bagage däremellan vid behov.

Stugorna
Urnaturs stugor och toaletter är inte handikappsanpassade men de flesta byggnader är ganska lättåtkomliga med lite hjälp . Det rymligaste och ljusaste alternativet är hattstugan samt pilgrimstugan. En liten trappa på två trappsteg leder in till dessa två stugor.

Konferenslokal
Plåtslottet (som används både som konferenslokal, frukostsal och ibland vid olika arrangemang som café eller festlokal) ligger i manrknivå. Plåtslottet har ett stort ljusinsläpp dagtid men kan vara lite skumt vid regnigt väder och i kvällsbelysning. Hörselslingor finns inte.

Allergiker
Informera oss alltid i förväg om det finns något vi måste tänka lite extra på!
– Kost: Var god att informera oss i förväg om det är något du inte tål.
– Urnaturs samtliga lokaler är rök- och djurfria. Undantag görs i mosstemplet där hundar tillåts!
– Täcken och kuddar i stugorna är fyllda med dun.
– Elallergikernas riksförbund har varit här och gjort mätningar i skogseremitaget (som är elfritt) med mycket bra resultat och låg strålning och kan därför rekommenderas för elallergiker.
– Här finns även minimalt med lösningsmedel, parfymer eller andra allergiframkallande produkter.

Ledarhund
Urnatur är djurfritt i förutom i mosstemplet och skogskojan/pilgrimstugan  där vi tillåter hundar.