dedikerade praktikanter/volontärer sökes

Vårt mål är att maximera biologisk mångfald på hela gården och vi jobbar med naturvårdande skötsel, kulturlandskap, men även med naturturism, grönsaksodling/ängsfröodling och mångbruk. 
Under sommarhalvåret är det mycket att göra här på gården. Det är högsäsong i trädgården, i verksamheten och i våra marker och i
bland har vi svårt att hinna med. Samtidigt ser vi att det finns ett stort intresse för vad vi gör här på gården och på Urnatur. Nu vill vi därför bli mera utåtriktade och vill dela med oss av vår kunskap.
Istället för att hyra ut lilla sportstugan så har vi därför tänkt att den kan vara en bas för en sommar community för 
2-3 särskilt dedikerade praktikanter/personer/volontärer här på gården. Vi vill gärna erbjuda en möjlighet för likasinnade eldsjälar som har en vision kring småbrukande, mångbruk, biologisk mångfald och/eller naturturism att testa på sina kunskaper i praktiken. 

Stugan är enkel men ligger mycket vackert och avskild. 
 

Du får gratis boende men står för all mat och alla andra omkostnader själv.  
Du hjälper till ca 10-20h /vecka. Mer om du själv vill.

Tiden det gäller är i första hand hela juli och halva augusti (v. 27-32). Men beroende på ditt intresseområde finns eventuellt möjlighet att stanna en längre period (ex april-september) om du till exempel vill vara med i odlingarna från början.
Vi söker dig som är genuint intresserad och vill jobba med 
– naturvårdande skötsel 
– ekologisk odling (även liten plantskola med ängsfröodling)
– ekoturism
Håller du på med något helt annat men ser ett intressant utbyte med oss? Beskriv din projektidé för oss. (ex byggnadsvård, dokumentärfilm, ett spännande examensarbete…). 
 

Vi tänker oss att du tycker om att arbeta utomhus, är praktiskt lagd, har tidigare erfarenhet och/eller utbildning, är social samtidigt som du är självgående…
Du behöver ha en egen bil / cykel. 

Skriv till info@urnatur.se och presentera dig själv och din bakgrund i en längre text och beskriv varför du skulle vilja vara en del av vår gemenskap under sommaren 2024.

Vi ser mycket fram emot din ansökan! 

se även https://mangfaldsgard.se 

Ulrika, Håkan & Siri

OBS: Vi vill förtydliga att vi riktar oss till dig som är specialintresserade av något av det vi nämner ovan och som i framtiden vill jobba med just det, ex nyutexaminerade biologer. Det är alltså inte för någon som bara har lust att testa ”något annorlunda”.