skogsbadsretreat

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Skogsbadsretreat

09-13 may 2018 ,  12-16 september 2018

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1522785863663-bd56911d-bfa2-6″ include=”5195,5077,5078,5074″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Välkommen till våra unika skogsbadsretreat i Urnaturs vackra skog

Välkommen till några dagars vila och njutning i Skogseremitaget.Här kan du släppa taget om vardagstankar och stress och låta själen bada i skogens alla sinnesintryck. Det är det vi på Urnatur kallar skogsbad – japanerna kallar det shinrin-yoku.

Här får kroppen slappna av och återhämta sig i den vackraste av miljöer – en varsamt brukad gammal östgötsk bondeskog. Du bor enkelt och vackert i handtimrade stugor eller trädhus i skogen, provar Urnatur-qigong och meditation, upplever skogsbadsguidningar, sitter vid lägerelden och samtalar eller lyssnar på historier, ligger i en hängmatta och ser trädkronorna som vajar i vinden, badar vedeldad bastu nere vid sjön och gör sånt som hela du mår bra av.

4- dagars Skogsbadsretreat
Perfekt för dig som verkligen behöver gå ner i varv efter en stressig vardag, eller kanske behöver stärka immunförsvaret vid sjukdom. Många praktiska guidade övningar samt föredrag om skogsbadandets effekter för hälsan genom att de sänker blodtryck och puls. Efter tre dagars skogsbadande kan du åka hem som en helt ny människa.

DATUM
09-13 maj 2018 ,  12-16 september 2018

pdf – allt i ett: Skogsbadsretreat-2018

URNATUR
Urnatur ligger vackert vid Visjön nära Ödeshög i Östergötland omgivet av ett uråldrigt kulturlandskap med betesdjur inhägnat med gärdesgårdar. Vid sjön ligger gårdens huvudbyggnader med matsal, utekök, vedeldad bastu, badbrygga, grönsaksodlingar med mera. Skogseremitaget, som är platsen för retreaten, ligger strax bortom i en gammal bondeskog som sköts på samma sätt som man gjorde förr.

BOENDE
Du bor mitt i skogen i genuina stugor eller trädhus. Det finns ingen el. Om du fryser tänder du i kaminen, när det blir mörkt tänder du en lykta. Bäddade sköna sängar och handduk ingår.
I Skogseremitaget finns flera urinseparerande toaletter. Det finns tre duschar vid badhuset i skogen. Eluttag och tillgång till internet / wifi finns i plåtslottet, samlingshuset vid sjön.

DAGSSCHEMA

07.30 – 08.00
08.10 – 08.40
09.00 – 10.00
10.00 – 15.00
tyst morgonstund i skogen: skogen vaknar, själen vaknar
morgonstund i yogastudion eller skogen: kroppen vaknar
frukost
olika aktiviteter, lunch i skogen
ankomstdag
ankomst 15.00 – 17.00
information, presentation och introduktion
samt kvälls-qigong
avresedag
utcheckning 11.00
morgon-qigong
utcheckning efter frukost

Efter 15.00 egen tid för t ex egen självmeditation i skogen, bastubad och bad i sjön, kanottur, SUP-brädor, skogspromenad, hängmattehäng…
Sista kvällen avslutar vi med tankar och berättelser kring lägerelden.

MAT
Frukost: Frukostbuffé med hembakat surdegsbröd, ägg från egna höns med mera serveras klockan 9.00–10.00 i Plåtslottet, samlingshuset vid sjön.
Lunch äter vi tillsammans i skogen.
Middag lagas av deltagarna själva i vårt utomhuskök vid sjön. Här finns allt som behövs för att laga en vegetarisk middag med ekologiska råvaror.

OBS: Fisk och kött ingår ej men kan köpas till  så även öl och vin. Urnatur har fullständiga rättigheter, vin (bland annat naturvin, helt utan tillsatser) eller öl finns att köpa för den som vill.

 

RESA TILL URNATUR
Urnatur ligger i Holavedskogarna utanför Ödeshög i södra Östergötland, ca sex mil från Jönköping i söder och Linköping i norr.
Det tar två–tre timmar att köra bil från Göteborg, Stockholm eller Malmö. Bussen är bästa sättet att komma hit om man inte kommer med egen bil. Bra förbindelser ifrån Malmö, Göteborg och Stockholm med Swebus express som stannar i Ödeshög/Rasta. www.swebusexpress.se

Från busshållplatsen är det ca sex km till Urnatur. Det går att gå (om man inte har för mycket packning). Det kan också vara möjligt att samordna resan från Ödeshög med annan deltagare.

RETREATLEDARE

  • Åsa Ottosson är Sveriges ledande skribent inom natur och hälsa, föreläsare samt meditations- och qigonginstruktör. Hon leder kurser och workshops med qigong och skogsbad ibland annat Tiveden, Sörmland och på Stora Karlsö (Gotland). Under tre veckor upplevde Åsa shinrin-yoku i Japan 2016 där hon också intervjuade ledande skogsforskare och skogsterapeuter.
  • Ulrika Krynitz är skogsbiolog, örtpedagog, formgivare, yogalärare samt ägare av Urnatur. Ulrika älskar skogen. Här hänger allt ihop, allt får en mening. Förutom örter för mat och medicin finns här lugnet, tryggheten, skönheten, lyckan – och mossan ;) Det vill hon berätta om.

UTRUSTNINGSTIPS

  • Ta med sköna lediga tåliga varma kläder att vara i skogen med för yoga, skogsmeditation och qigong. Regnkläder att dra över. Vi är utomhus för det mesta. Bra skor för dåligt väder samt gympaskor eller liknande.
  • Bra att ha: ficklampa, sittunderlag, tofflor, anteckningsbok, myggmedel, en bra bok att läsa, badkläder, yogamatta om du har

ÖVRIGT

  • Retreaten genomförs både på engelska och svenska om vi har utländska deltagare.
  • Barn /ungdomar är välkomna från 15 års ålder.

KURSAVGIFT OCH ANMÄLAN
Skogsbads-retreat med fyra övernattningar. Priset inkluderar boende i stuga eller trädhus i skogseremitaget/Urnatur samt helpension enligt beskrivning ovan. Under vår retreat är det enhetspris oavsett stuga och vi förbehåller oss friheten att fördela stugor så det bäst går ihop sig med gruppen.

pris/p inkl moms delat boende enkelrum
retreatkostnad 4600,-  4600,-
kost och logi 5200,-  7200,-
Totalt 9800,- 11800,-

Skicka din anmälan till: info@urnatur.se och ange:

  • fullständigt namn, adress, telnr + ev företag
  • vilken retreat som är avsedd samt datum
  • ifall du har allergier eller är vegan
  • ifall du vill dela rum med någon särskild person och i så fall om ni föredrar dubbelsäng eller enkelsängar.

Anmälan är bindande.
Vi skickar en faktura med depositionsavgift på 3000,-.
Först när depositionsavgiften är betalad är du anmäld.
Depositionsavgiften återbetalas ej men är ickepersonlig ifall du kan hitta en ersättare.
Resterande belopp kommer att faktureras ca 2 månader innan retreaten. Vid sen anmälan faktureras hela beloppet på en gång. OBS: begränsat antal platser!

Varmt Välkommen!

Ulrika Krynitz
0144-102 34, 073-370 26 87 info@urnatur.se
https://urnatur.se
Åsa Ottosson
070-610 33 31, asa@ottossonochottosson.se
http://ottossonochottosson.se

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

prova skogs-qigong med Åsa Ottosson

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][contact-form-7 id=”96″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5277″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]”Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att bara ströva omkring i skogen alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.”

Nalle Puh

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]