ta en titt på våra stugor & trädhus

kom och bo – mitt i skogen…

här lever du i harmoni med naturen

 

när det blir kallt tänder du i kaminen
när det blir mörkt tänder du lyktan

snabb överblick: alla våra stugor och trädhus

trädhus:  
luftslott 2p  dubbelsäng 160 cm – ej barn!
lilla trädhuset 1p 
lilla kråkslottet 2p  (enkelsäng & en mindre extrasäng)
stora kråkslottet 4p  (dubbelsäng 180cm & två exrasängar)
stugor:  
hattstugan 2p  två enkelsängar som kan dras isär eller ställas ihop
skogskojan 2p  två enkelsängar
kolarkojan 2p  två enkelsängar
mosstempel 4p  fyra enkelsängar
vargkåtan 4p  fyra enkelsängar
gläntan 4p  två futonmadrasser á 150cm
totalt 27p

luftslottet (2p)

tLuftslottet är kanske den mest avancerade trädhuset med sina hängbroar som leder till en plattform uppe i en annan tall, veranda och punchveranda på taket. Upp kommer man på en spiraltrappa som sitter i en tall. Husets detaljer är inspirerade av den Ryska byn Aleksandrovska som ligger i Potsdam/Berlin. Rummet är ljust och luftigt och på sex meters höjd tittar man ut i skogens trädkronor och över våra naturbeten. Luftslottet är den perfekta presenten till brölloppet, födelsedag eller annan högtidsdag. Det är däremot inte lämpligt för små barn och vi tillåter inga barn här uppe av säkerhetsskäl. Däremot rekommenderar vi det nya trädhuset till barnfamiljer!
ur luftslottets gästbok:
Det finns en frid bland topparna som inte finns någon annan stans. TACK för att ni ville dela den med två trötta men lyckliga småbarnsföräldrar. Här har vi tankat energi så vi orkar 10 år till. Vi vill gärna fira vår 20:de bröllopsdag här också! //H & D Lindmark Storslaget / svårslaget – vilken upplevelse 30 steg upp under tallkronorna! //Mia och Monica Träden (och vi) vajar i vinden, så mysigt och trivsamt! Vi hade TUR med dåligt väder – så vi fick tillbringa mycket tid i ”slottet” … // Ia och Magnus

>>> direktlänk till bokning av luftslottet

lilla trädhuset (1p)

Precis som en trädkoja ska vara byggd: plankväggar, grannens gamla glasveranda och tjärpappstak. De flesta faller för lilla trädhusets enkelhet och charm. Förankrat i två grova aspar och med utsikt över en liten dalgång och ”svansjön”. Har du kanske fastnat i ditt författarskap? Här finns inspirationen. Var dock medveten om att det kan gunga rejält, knaka och leva om här uppe i trädtopparna om när det blåser och tar i lite.
ur lilla trädhusets gästbok:
För tre dagar sen kom jag vandrande längs gärdesgårdarna och med ett förväntansfullt pirr i kroppen. Jag förstod att den här platsen var något utöver det vanliga. När jag kom in i skogen och fick syn på luftslottet och de första stugorna började jag skratta av lycka. Känslan av att vandra genom skogseremitaget och slutligen stå framför lilla trädhuset var enorm. Att det finns en sådan plats tänkte jag med häpnad och varmt hjärta! Det kändes magiskt att långsamt gå upp för trappan och sätta nyckeln i dörren… Vilken lycka att få möjlighet att bo såhär några dagar! Det genuina bygget, alla detaljer, den vackra naturen, fotogenlampornas sken i den blå timmen. Att bli vaggad till sömns av vinden och väckt av fågelkvitter… Mette Friis / Linköping

>>> direktlänk till bokning av lilla trädhuset 

kråkslottet

En trappa och gångbro leder upp till vårt nyaste och största trädhus: kråkslottet.

OBS: Kråkslottet är uppdelat i två rum som bokas var för sig: lilla (2p) och stora kråkslottet (4p). Bokar man bägge så får det plats med upp till sex personer. Perfekt för den stora familjen! Kråkslottet är trädkojan om man vill bo i trädhus med barnen!

stora kråkslottet (2-4 p)

Det stora kråkslottet är perfekt både som lyxig suite för par som vill fira en högtidsdag, eller för en barnfamilj. I det stora rummet som är förankrat i ett antal tallar står en dubbelsäng (180 cm) samt två soffor. Sofforna kan bäddas om till sköna sängar. I vedspisen kan man tända en värmande brasa och sedan lyssna på ett sprakande och knakande. Var beredd på att det om det är blåsigt kan knaka och röra på sig en del här uppe! Från balkongen ser man ut över skogen och en liten skogstjärn som ligger precis nedanför. Genom de stora halvrunda kyrklika fönstren som släpper in ljus från alla håll mellan trädkronorna ser man rakt ut i skogen och träden.

ur nya trädhusets gästbok:
Vilken underbar trädkoja! Vi har sovit supergott och lekt med ekorren på balkongen och tittat ut över lilla tjärnen. Trots sommarvärmen tände vi en mysbrasa på kvällen och lyssnade på trädknaket… Tack så väldigt mycket // Hanna, Rickard & Low

>>> direktlänk till bokning av stora kråkslottet 

lilla kråkslottet : (2p)

kojaHalvvägs upp passerar man lilla kråkslottet. Här finns en säng och en soffa som kan bäddas om till extrasäng och ett litet bord. En tall växer rakt genom rummet. Den kan knaka och svaja lite när det blåser ute. Halvrunda sakrala fönster vetter ut mot skogen. Detta rum har ingen vedkamin utan värms med en liten gaskamin. Ett perfekt extrarum om det är många i familjen, tonåringen- eller kanske om t ex mormor vill följa med… Men också för dig som vill testa bo i trädkoja men har en lite mindre budget. OBS: En säng 90×200 samt en extrasäng som är mindre än en normalsäng! 75 x 200cm och lämpar sig till ett barn eller liten vuxen.

>>> direktlänk till bokning av lilla kråkslottet 

 

hattstugan (2p)

Hattstugan är en 6-kantig skiftesverksstuga med koppartak. Lite lagom absurd blir den lätt mångas favorit. Uppe på taket svävar några plåtkorpar. Stugan är rymlig och det är högt i tak med en ljuskrona som lyser upp rummet. All träinredning är ritat och byggd av Niclas Hallberg för Urnatur, inspirerad och korsbefruktad av japansk stil och svensk slöjd. Sängarna kan man antingen ställa ihop till en dubbelsäng eller dra isär till två enkelsängar.
ur hattstugans gästbok:
Jag vill inte åka härifrån än. Jag vill ha fler dagar och nätter utan el, med beckmörker, hackspettar, kamin och stjärnklar himmel. Denna vistelse är något av det bästa jag gjort i mitt liv. Jag är innerligt tacksam att ni Håkan och Ulrika har försett oss med möjligheten att få komma hit och finna ro, glädje och återhämtning. Allt har varit över förväntan och min förväntan var hög. Jag tar med min käresta och återvänder hit igen en vår. Detta måste upplevas flera gånger :)  // utvilade, mätta och väldigt tacksamma hälsningar IL och D i Borås

>>> direktlänk till bokning av hattstugan

skogskojan (2p)

Denna skiftesverksstuga som vi också kallar för pilgrimstugan är en blandning av många kulturer. Med sober svensk-amish inspirerad inredning, knopplist och målad i äggoljetempera är skogskojan kanske ändå den mest traditionella i sin “stugkänsla”. Ett citat i karvsnitt pryder sängkanten: endast den morgon gryr som jag är vaken nog att se, inspirerad av H.D.Thoreau och hans bok Walden. Inbyggda sängar i gammaldags stil och gardiner som man kan dra för sängarna med Urnaturs slånmönster. Taket är ett ryskinspirerat faltak av tjärat trä. Om sommaren när solen ligger på kan man känna en svag härlig tjärdoft sprida sig.

ur skogskojans gästbok: I en tid då tiden finns till för en massa måsten är det skönt att få luta sig tillbaka ibland och bara se, höra, lära och smaka. Tack för en fin upplevelse och nya smaker. Otroligt mysigt att sova i denna stuga tyckte både jag och mina två små döttrar. Vi kommer definitivt tillbaka. Kram //Linda, Lucy, Eris

>>> direktlänk till bokning av skogskojan

kolarkojan (2p)

Stugan är inspirerad av gamla kolarkojor med timrad stomme och mossatak. Kolarkojan försvinner i omgivningens mossiga skog. Ursprungligen var en kolarkoja endast till för att ge skydd för vilda djur, väder & vind och med åtminstone en möjlighet att koka sig en kopp kaffe. Vår lilla kolarkoja är precis som dessa kojor alltid har varit: trång, mörk och – just därför också himla mysig. För att understryka enkelheten, det spartanska, har vi ritat och byggt enkla järnsängar till kojan. Kolarkojan är tak över huvudet och värme – jordnära tillflyktsort för den som verkligen vill bryta med vardagen.
ur kolarkojans gästbok:
Vi har haft två härliga dagar i tystnad, serverats god mat, sovit gott i kolarkojan. En tur med kajaken på Visjön, slog runt, alla saker i sjön, vi hittade allt men mobil och kamera behöver reperatör :) Vi skrattade åt eländet, vi tog oss iland, vattnet var varmt, upp på land tömde kajaken och paddla tillbaka / Kjell o Katarin.

>>> direktlänk till bokning av kolarkoj

mosstemplet & vargkåtan (4p)

Kåtorna har torvtak och timmerstomme och är förstås inspirerade av samernas timrade kåtor. Förutom vedspisen finns här även en central eldstad för en öppen eld. Sommartid är mosstemplets tak täckt av smultron som i slutet av sommaren hänger ner som ett flor i långa revor. Kåtorna har fyra sängar var – perfekt för kompisgänget eller barnfamiljen. Vargkåtan är något ”modernare” och ljusare, medan mosstemplet är mörkare, mossigare och mitt i skogen. Mosstemplets inredning är förstås ”mossig” med Urnaturs små mossamattor och mossakuddar. 

OBS: Mosstemplet är den enda stugan där vi tillåter hundar!
ur mosstemplets gästbok:
Aldrig stött på nåt liknande tidigare; _WOW! beskriver allting bäst. Våra döttar älskade det, särskilt 6-åriga Linnea. Bättre lekplats än Urnatur finns inte :)

>>> direktlänk till bokning av vargkåtan

>>> direktlänk till bokning av mosstemplet/mossastugan

 

gläntan : (4p)

Gläntan är den nyaste stugan och är inspirerad av de amerikanska nybyggarstugorna med liten veranda. Klart att det finns en gungstol där på verandan också! Stugan skiljer sig lite från alla andra genom att den ligger lite avlägset (men egentligen ändå bara ca 100m från badhuset faktiskt). Här är man liksom helt för sig själv. Från veranda ser man ut över björkhagen och de gigantiska odlingsrösena. Stugan ligger i ett skogsbete med lite Ronja Rövardotter-skog att skutta runt i. Här kan de vissa tider på året gå får. Men det finns ett litet staket runt verandan som håller dem ute ifall de blir för nyfikna. Det hänger en gammal stjärnkarta i stugan som kanske kan hjälpa att hitta rätt bland stjärnorna om det är en fin stjärnhimmel. Det finns också ett eget litet utedass som hör till stugan. I stugan finns det en soffa med en futonmadrass som man kan bädda om till dubbelsäng. Det finns också ett sovloft med en futonmadrass där det får plats två personer. Vill man bo här som par kan man sova på loftet och ha soffan som myssoffa istället. Annars är loftet supermysigt för barn – men inte de allra minsta! Mindre barn bör sova nere.

>>> direktlänk till bokning av gläntan