…ett ensamt vedträ brinner inte!

                                                                             (Torgny Lindgren) 

Det är förvånansvärt lätt att både kläcka nya idéer, hitta nya lösningar på gamla problem och diskutera meningen med livet vid en liten brasa. Urnatur erbjuder er en mycket personlig, genuin och inte minst inspirerande mötesplats, en optimal miljö för att skapa en bra gemenskap och ett bra mind set för att t ex lösa hållbarhetsfrågor…

En knastrande brasa och en god middag i vår mysiga storstuga ger grogrund för goda samtal. Var inte heller rädd för att ha luckor i schemat så det finns tid att just göra “ingenting”. Det är då man hinner landa lite, ta in och bearbeta alla intryck eller prata med kollegan. 

Den optimala gruppstorleken för att komma till oss är 10-20 personer.

gröna möten & konferenser

Plåtslottet

Plåtslottet är en personlig möteslokal för möten med ca 10-25 personer. 

Här serveras frukost, fika och lunch.
Vid lite större grupper eller vid efterfrågan serveras även middagen här.

Konferenslokal i antroposofisk arkitektur med utsikt över Visjön.

utrustning: dataprojektor,  Wifi, internet

middag i storstugan

vällagad middag vid en knastrande brasa i mysig miljö. Maten tillagas av oss själva med ekologiska råvaror, grönsaker och lammkött från gården och med inslag av vilda växter…

storstugan

alkohol

vi har serveringstillstånd och fullständiga rättigheter för slutna grupper.
Gärna serverar vi ett gott vin till maten.

Elden är den bästa katalysatorn när det gäller att locka fram roliga historier och goda nya idéer…
Upp till 16 personer får det plats i mysiga storstugan. 

övernattning

i skogseremitaget. 500 m gångväg till konferenslokal. Stugor helt utan el. Här kan man fortfarande uppleva tystnad och mörker.

10 stugor totalt varav 4 trädhus och 6 egentimrade stugor med plats för totalt 27 personer.

 

Pilgrimstugan, mosstemplet, kråkslottet…

Alla hus är byggda av Håkan med virke ifrån skogen som aldrig lämnat gården.
Mysiga, välgjorda, personliga och genuina

aktiviteter

elden återkommer vi till hela tiden. Som mysfaktor, till matlagningen för värmen och ljuset. Är det kallt – tänd en brasa, blir det mörkt – tänd en lykta…

att göra upp eld och baka barkbröd är ett av våra populäraste aktiviteter.

 

Teamwork när den är som bäst. Gemensam är stark. Här måste både styrkan och hjärnan koordineras. Utan eld inget kaffe – kanske den bästa motivationen i fika-Sverige :)

badtunna

varför inte avsluta kvällen med vedeldad badtunna mitt i skogen…

rewilding

eller fråga så kan vi föreslå andra aktiviteter – alla med naturen och människan i fokus.

skogsbada tillsammans

Genom att tillsammans uppleva skogen med alla sinnen får man en gemensam känsla av tillhörighet med naturen som även förbinder och stärker gruppen. 


för offert maila till oss:

info@urnatur.se


Konferenser

Plåtslottet är vår största samlingslokal och används för konferenser, men även för att servera frukost samt fika och lunch. Här kan vi ordna med dataprojektor, duk och blädderblock. Här finns el, internet och wifi och sittplatser för upp till ca 25 personer. 

Vid fint väder går det även att sitta på terrassen utanför med utsikt över Visjön.
Urnatur är också intressant för era utländska kunder/nyckelpersoner som samtidigt gärna vill se vad som är typiskt för Sverige och få en oförglömlig upplevelse. I regel erbjuder vi endast konferenser måndag-torsdag och i kombination med övernattning. Kontakta oss för offert. 

Säsong & öppettider, pris & offert

Vi är öppna från ca mitten på april till mitten på September.  
Vi erbjuder lunch-lunch eller flerdagarskonferenser under måndag-onsdag med ankomst tidigast måndag morgon och avresa senast onsdag efter lunch. Med lång framförhållning kan även onsdag-fredag bokas om det inte redan finns inbokade privatpersoner samtidigt. 

Pris enligt offert.
För att göra en konferensbokning måste den totala offerten vara på minst 40 000,-. Moms tillkommer. 

Minikonferens

Litet företag med få anställda? Komma en helg?
Då kan ni boka in er i våra naturnätter istället! Det perfekta budgetalternativet. I plåtslottet finns det internet och wifi och ni bokar helt enkelt rum efter eget val och lagar mat i utomhusköket. Frukosten serveras i plåtslottet mellan 9-10.00. Här finns många gratis aktiviteter och ni kan använda plåtslottet som konferensrum efter frukosten om ni vill. Vill ni vara garanterat ostörda under er konferens så kan ni istället boka vårt konferensrum som ligger i anslutning till butiken.

Måltider

Vi lägger vår stolthet i att vi tillagar all mat själva från grunden och med bästa råvaror.

Vi utgår från gårdens eget lammkött (naturbeteskött), egenodlade grönsaker från vårt trädgårdsland eller växthus eller det som finns för säsongen. Självklart är allt ekologiskt. Beroende på tillgång och säsong använder vi ofta och gärna vilda örter, bär, svamp eller “ogräs”. Vi har serveringstillstånd för slutna sällskap.

Är ni inte fler än 16 personer så kan ni få middagen serverad i storstugan i skogen. En genuin handtimrad stuga utan el med maximal mysfaktor. Härifrån är det också nära till stugor, bastu och badtunna. 

boende

Det är ca 500m gångväg från plåtslottet (konferensrummet) till skogseremitagets stugor. Boendet i skogseremitaget är genuint, enkelt men bekvämt. Ni bor i handtimrade stugor – utan el.
I skogseremitaget finns det tio stugor/trädhus med totalt 27 bäddar (1-4 bäddar/stuga).

Läs mera om våra stugor och trädhus.

Här kan ni känna er som hemma.
Ta ett morgondopp i Visjön. Vi har egen badbrygga, det finns möjlighet att låna kanoter, basta i vedeldad bastu och bada vedeldad badtunna till sent på natten under stjärnornas tak. Berätta skrönor och nyheter kring den mysiga brasan i storstugan.

Logistik

Urnatur ligger inte många km från E4:an – 4 timmars bilfärd från Malmö, 3 timmar från Stockholm och 2,5 timmar från Göteborg – perfekt ställe att sammanstråla till om ni finns fördelade på olika håll i landet.
De närmaste flygplatserna finns i Jönköping och Linköping.
Till Skavsta eller Landvetter tar det 2 timmar med bil.
Tåg: Den närmaste tågstationen är Mjölby /3mil. Från Mjölby går det många bussar till Ödeshög med lokalbuss via Östgötatrafiken. Från Tranås och Jönköping är det svårare att ta sig till Ödeshög med lokalbuss. 

Upplevelser, aktiviteter, events och teambuilding

Alla aktiviteter vi erbjuder ska vara roliga, jordnära, lärorika, ge tid och utrymme för samtal och diskussioner och främja samarbete.

Företagsutveckling, överlevnad, må-bra aktiviteter… Du vet bäst vad det är som skulle behövas just nu i ditt företag.
Berätta för oss om dina önskemål eller behov!

 

Övrigt

Vid sjön finns det badbrygga, kanoter, fullt utrustat utomhuskök samt stor tältkåta som lätt rymmer 20-30 personer.

serveringstillstånd  &  alkoholpolicy

Urnatur har fullständiga rättigheter för slutna sällskap.
Gärna serverar vi ett gott öl eller vin till middag och/eller bastun.

Skogseremitaget är inte vilken konferensanläggnings som helst.
Öppna eldslågor, lyktor, mörker, knivar, yxor – och alkohol – är en dålig kombination!
Det finns mycket som är annorlunda och ovant här.

För allas säkerhet och trevnad:
Vet ni redan innan att det kommer att konsumeras mycket alkohol så ber vi er att överväga ett annat ställe för er konferens för att undvika olyckor vid övernattning i skogseremitagets stugor och trädhus.
Tack för er förståelse!

aktiviteter

Att komma till skogseremitaget är en upplevelse i sig.
En knastrande brasa och en god middag i vår mysiga storstuga ger grogrund för goda samtal. Var inte rädd för att ha luckor i schemat så det finns tid att just göra “ingenting”. Det är då man hinner landa lite, ta in och bearbeta alla intryck eller prata med kollegan.
Men självklart så har vi även massor med förslag på upplevelser som är både roliga, lärorika och gynnar lagandan – alla utomhus och med naturen i fokus.

Skogsbad 

En lyckad konferens förutsätter att deltagarna är mentalt närvarande för att kunna bidra på bästa sätt. Under ett skogsbad skärper vi våra sinnen samtidigt som vi rensar huvudet. Ni guidas varsamt in att lyssna på på skogens sus, fåglarnas kvitter, känna skogens dofter… skogsbadet avslutas med en kopp örtte (eller kaffe) vid lägerelden. Även om denna övning är personlig och individuell så görs den i grupp vilket stärker gruppkänslan.  En aktivitet som kan ge en stor personlig  naturupplevelse och sänker stressnivån. 
Ett skogsbad är också en fin upplevelse för att komma in i rätt mindset – om ni t ex är på Urnatur för att planera företagets miljö- eller klimatstrategi.

gör upp eld med pinnar, koka kaffe & baka barkbröd
Tillsammans gör ni upp eld endast med pinnar utan tändstickor. Svårt – men med gott samarbete och lite jävlar anamma kommer ni att lyckas. Ingen eld – inget kaffe ;)
När ni väl fått upp en eld kokar ni kaffe och bakar barkbröd med tallbark över elden. Till barkbrödet bjuds smör och ost.
Aktiviteten ger många frustrerande skratt men också en fantastisk belöning när elden väl brinner.
Aktiviteten lämpar sig t ex istället för fm – fika.
Tidsåtgång 1-2 timmar

bada i vedeldad badtunna 
Avsluta dagen med att hoppa in i en rykande varm badtunna. Titta på stjärnorna och lyssna på vinden, kattugglan eller kollegans senaste skvaller ;)
Badtunnorna ligger uppe i skogen vid badhuset, bastun och duscharna. Vi har två badtunnor i rostfri plåt. En badtunna rymmer ca 7-8 personer. Bokar man två badtunnor så rymmer de ca 14p samtidigt, men det går att vara fler, för man varvar ofta, en del föredrar bastun, ibland måste man sitta på terrassen och ånga av sig lite…
Detta är en härligt avslappnande och trevlig kvällsaktivitet för alla typer av grupper.
Vi använder inga kemikalier i vattnet utan byter vattnet mellan varje grupp. Det tar många timmar att rengöra, fylla och elda en badtunna och måste därför förbokas i god tid.

kniv, yxa & eld

Här får du äntligen chancen att lära dig att hantera och träna detta!
Vi lär oss grunderna i att klyva ved, skärpa yxan och kniven, hantera kniv, grunderna i elduppgörning (utan fusk som tändvätska etc…), eldsäkerhet.
Viktiga grejer- i en överlevnadssituation, i ett jordnära liv och om du vill plocka lite pluspoäng ni är ute i skogen nästa gång och ska göra upp en liten brasa när ni plockar kantareller eller blåbär…
Beroende på intresse och kniv kan vi även ha något täljprojekt eller lite grunder i timring också. Säsong april till oktober (hela året)
Tidsåtgång beroende på ambitionsnivå två timmar till en heldag.

BOKNING & BETALNINGSVILLKOR
för 

GRUPPBOKNINGAR och KONFERENSER

uppdaterad 06 nov 2022

BOKNINGSINFORMATION OM AKTIVITETER och BOENDE
Din vistelse på Urnatur sker på egen risk och på eget ansvar. 

BEGÄR OFFERT:

Beskriv så detaljerat som möjligt vad ni önskar, vad som ska ingå, hur lång vistelsen ska vara, hur många ni är och förslag på datum så återkommer vi med en offert.
Maila oss din förfrågan på info@urnatur.se.

Gruppbokningar kan göras under perioden ca 15 april – 15 juni samt 15 augusti – 15 september (denna period är preliminär och kan variera lite från år till år). Gruppbokningar/konferenser kan göras med en eller två övernattningar under måndag-onsdag. 
Vid helgbokning måste hela eremitaget bokas fredag-söndag med minst 18 – max 27 personer. Här krävs lång framförhållning.

Vid gruppbokningar ingår måltider enligt offert (frukost, fika, lunch, middag), samt möjlighet att boka till olika aktiviteter som t ex badtunna mm och konferenslokal.

PRIVATA GRUPPER
Alla privata bokningar görs i princip endast genom online-bokning av våra naturnätter. 

Bokningen via offert är bindande för såväl Urnatur som dig som kund så snart du som kund godtagit Urnaturs offert och Urnatur bekräftat bokningen. Detta ska ske skriftligen via mail. Din prisuppgift är giltig i 14 dagar. Observera att inga rum är reserverade för din grupp tills bokningen har bekräftats skriftligen per mail och 25% av bokningsbeloppet har betalats. Urnatur skickar en räkning enligt offerten och du kan välja att betala in hela summan eller delbetala med minst 25% av beloppet. Först när 25% av beloppet betalats är bokningen garanterad. Denna deposition återbetalas inte och gäller för antal bekräftade deltagare vid bokningstillfället, oavsett om antalet deltagare minskas vid en senare tidpunkt. Senast 60 dagar innan ankomstdatum betalas resterande belopp på räkningen!

Vid sen bokning, dvs inom 60 dagar innan ankomst betalas hela summan vid bokningstillfället.

Övriga eventuellt tillkommande kostnader (t ex öl och vin) betalas i samband med utcheckningen och betalas med kort. 

FÖRETAG
Bokningen är bindande för såväl Urnatur som dig som kund så snart du som kund godtagit Urnaturs offert och Urnatur bekräftat bokningen. Detta bör ske skriftligen via mail. Din prisuppgift är giltig i 14 dagar. Observera att inga rum är reserverade för din grupp tills bokningen har bekräftats skriftligen per mail.

Företag registrerade i Sverige:
Vi fakturerar ert företag (30 dagar) efter vistelsen.

Företag registrerade utanför Sverige:
Urnatur skickar en faktura enligt offerten och du kan välja att betala in hela summan eller minst 25% av beloppet. Först när detta belopp betalats är bokningen garanterad.
Senast 60 dagar innan ankomstdatum betalas resterande belopp på räkningen!
Är resterande belopp inte betald avbokas bokningen automatiskt.
Övriga tillkommande kostnader (t ex öl och vin) betalas i samband med utcheckningen.
Det går bra att betala detta med kort.

AVBOKNINGSVILLKOR
Avboka kan du göra kostnadsfritt upp till 48 timmar från bokningstillfället genom att maila samt att  ringa oss på Urnatur på 0144-10234 eller 0733-702687.
Vid avbokning efter 2 dagar från bokningstillfället och fram till och med 60 dagar före ankomst, debiteras 25 % av bokningens totalbelopp.
Vid avbokning 59-40 dagar före ankomst debiteras 75% av offertens/bokningens totalbelopp.
Vid avbokning senare än 39 dagar före ankomst debiteras 100% av bokningens totalbelopp.

Avbokningen ska ske skriftligt via info@urnatur.se för att ha dokumenterat avbokningsdatum. Avbokning är giltig först då du har mottagit bekräftelse på din avbokning från Urnatur.

Vi reserverar oss för tryckfel på denna sida

fler nöjda företagsgäster i skogseremitaget samt föreläsningar/events:

Naturvårdsverket
WWF
Skogsstyrelsen
Tillväxtverket
Östsam / Östsvenska turistrådet
LRF
Örebro universitet
Linköpings Universitet
Karlstad Universitet
Umeå Universitet
Lunds universitet
Biologiska Yrkeshögskolan
SLU skogsmästarskolan
Nämnden för hemslöjdsfrågor
Hemslöjden i Östergötland
Smålands Turism AB
Stora Enso
Holmen
Toyota
Volvo
Anthropologie