övriga byggnader

Storstugan
Här serveras middagen med plats för upp till 16 personer. Storstugan är inte så stor egentligen. Den är timrad efter ett litet 1600-tals torp i Östergötland. Den ligger inbäddad av skog i skogseremitaget. Vi tror att det tidigare för länge sedan har stått ett hus just här. I storstugan finns en stor öppen spis.

skogseremitaget / luftslott; air castle / wood hermitage

 storstugan_int_s

Badhuset
Badhuset rymmer bl annat en vedeldad bastu som i sin tur ger värme åt två generösa tvättrum. Liksom i japanska badhus använder man sig i skogseremitagets badhuset av pall, tvättlapp och hinkar med varmvatten. Nu kan ni dessutom prova våra nya solduschar…
Badhuset är byggd i stående timmer som gamla stavkyrkor men med plåttak och moderna solceller som driver vattenpump och soldusch.
Utanför finns två vedeldade badtunnor- här kan man filosofera under stjärnornas tak till sent på natten.

 badhuset

Lindas dass
Varje hus i Sjögetorp har sin egen historia – detta dass inte minst: Korsvirkesdasset är byggd av två förbipasserande tyska vandringsgesäller: Linda, timmerman och Maxi som är keramiker.
Först grävde de upp leran ur dammen, blandade den med halm och gjorde egna tegelstenar som fick lufttorka. Sedan byggde Linda ett litet korsvirkeshus efter alla konstens regler och signerade det slutligen med ett lindblad istället för det traditionella hjärtat.

UlrikaKrynitz2004-09-12-0002

Plåtslottet
Medan de andra stugorna ligger samlade 500m ifrån gårdsdplanen uppe i skogen, ligger plåtslottet nedanför vägen.
Luftigt och ljust med utsikt över Visjön. Plåtslottet är vår möteslokal. Här har vi tillgång till el- så det går att använda t ex dataprojektor. Plåtslottet består av ett enda rum med en stor organisk murad spis i mitten – den enda värmekällan här.
Här kan vi servera mat och ta emot ca 30 personer på dagskonferens eller t ex bröllop.
Även detta hus är byggd med stående timmer och ett plåttak som liknar en slipad kristall.

plåtslottet

fest_s

den perfekta platsen för allt ifrån bröllop till konferens…