skogsbad

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Skogsbad

[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1543866663147-68a9b957-021b-7″ include=”5189,5188,4983,5846,5847,5849,5850,5851″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Skogsbadsretreater 2019
1 – 2 juni
13 – 14 juli

Välkommen till våra unika skogsbadsretreater i Urnaturs vackra omgivning

Välkommen till två dagars vila och njutning i skogen.
 Här kan du släppa taget om vardagstankar och stress och låta själen bada i skogens alla sinnesintryck. Det är det vi på Urnatur kallar skogsbad – japanerna kallar det shinrin-yoku.

Här får kroppen slappna av och återhämta sig i den vackraste av miljöer – en varsamt brukad gammal östgötsk bondeskog. Genom guidade skogsbad får du njuta av skogen med alla dina sinnen. Förutom att skogsbad är bra för att vila från en stressad vardag (det sänker din puls och blodtryck), så får du dessutom lära dig om skogens träd, prova på vår skogsqigong, vistas i trivsam skogsgemenskap med likasinnade, ligga i en hängmatta och se trädkronorna som vajar i vinden och göra sånt som hela du mår bra av.

Pris: 2900,-
Priset är per person och inklusive moms, exklusive mat och boende.

tider

Samling kl. 10.00 dag 1 på Urnaturs parkering.
tiderna är preliminära. Berättarstund vid brasan på kvällen dag 1 samt en morgonaktivitet före frukosten dag 2 är också inplanerade.

dag 1 dag 2
10.00-16.00 10.00-16.00

Retreaten är delvis förlagd till Renemolund, en angränsande fastighet, 5 min bil/cykelavstånd eller 10 min promenadavstånd från Urnatur.

Boka skogsbadsretreaten här
OBS: ange datum för kursstart i kalendern. Välj sedan 1 dag (ej två, även om det ju faktiskt är två dagar, men då fattar inte bokningssystemet)  och sedan sök -> boka ->…

Boka boende:

Du kan boka våra skogsbadsretreater med eller utan övernattning.
Vi rekommenderar förstås att du även bokar boende för att du verkligen ska få ut det mesta av din tid här. För att bo i en av Urnaturs små enkla stugor eller trädhus i skogen är ju halva grejen. Vi kan erbjuda två olika typer av boenden:

 • boende på Urnatur (naturnatt) bokar du här 
  Helpension med frukostbuffé i plåtslottet, middag lagar du själv över öppen eld i utomhusköket som ligger ett stenkast från sjön. Bor gör du mitt i skogen i Urnaturs handtimrade stugor eller trädhus – utan el. Om du fryser tänder du i kaminen, när det blir mörkt tänder du en lykta. Bäddade sköna sängar och handduk ingår. Det finns flera urinseparerande toaletter och tre duschar vid badhuset i skogen. Eluttag och tillgång till internet / wifi finns i plåtslottet, samlingshuset vid sjön. Läs mer om våra naturnätter.
  Kolla kursens datum, gå till fliken ”boka” -”naturnätter” på hemsidan, välj antal personer som du vill boka, och tryck på > ”sök”. De lediga stugor som finns kommer då upp samt pris. 
 • tälta i Renemolund
  Från i år (2019) erbjuder vi även möjligheten att tälta på Renemolund som ett budgetalternativ. Eller så kan du passa på att ta skogsbadet ett snäpp längre och sova en natt i hängmatta :) Här finns utedass och tillgång till ett enkelt litet kök. Pris: 150,-/p och natt som betalas på plats vid kursstart. Ange vid bokningen att du vill bo i Renemolund. Ta med eget tält.

MAT PÅ KURSEN
OBS:
– Ifall du bokar kurs utan övernattning på Urnatur eller med övernattning på Renemolund så tar du med egen lunch båda dagarna.
– Ifall du bokar en naturnatt på Urnatur så tar du med lunch till dag 1.
Dag 2 kan du ordna lunchpaket på Urnaturs frukostbuffet eller i uteköket.

Vi ordnar med örtte från skogen till fikapauserna under dagen.

RESA TILL URNATUR
Urnatur ligger i Holavedskogarna utanför Ödeshög i södra Östergötland, ca sex mil från Jönköping i söder och Linköping i norr.
Det tar två–tre timmar att köra bil från Göteborg, Stockholm eller Malmö. Bussen är bästa sättet att komma hit om man inte kommer med egen bil. Bussar går ifrån Malmö, Göteborg och Stockholm med Flixbus som stannar i Ödeshög/Rasta. Alternativt SJ eller Netbuss till Mjölby och därifrån lokalbuss med östgötatrafiken till Ödeshögs torg där vi kan hämta upp er.

Från busshållplatsen är det ca sex km till Urnatur. Det går att gå (om man inte har för mycket packning). Det kan också vara möjligt att samordna resan från Ödeshög med annan deltagare.

RETREATLEDARE

 • Åsa Ottosson är naturhälsokonsult, journalist och författare, har gett ut tre böcker om natur och hälsa, håller föreläsningar, kurser och workshops i ämnet samt är meditations- och qigonginstruktör. Under tre veckor i Japan upplevde hon shinrin-yoku på plats och hade förmånen att få intervjua ledande skogsterapiforskare och skogsbadsguider. Älskar blåbär, lägereldsfika och att sova ute.
 • Ulrika Krynitz är skogsbiolog, örtpedagog, formgivare, skogsägare, skogsälskare samt ägare av Urnatur. Vi människor här i Norden har fortfarande ett nära förhållande till skogen. Varför är det så?Kom och låt dig fascineras av skogens skönhet, mångfald och lugn.

UTRUSTNINGSTIPS

 • Ta med sköna lediga tåliga varma kläder att vara i skogen med för skogsmeditation och qigong. Regnkläder att dra över. Bra skor för dåligt väder samt gympaskor, barfotaskor eller liknande.

ÖVRIGT

 • Retreaten genomförs huvudsakligen på engelska ifall vi även har utländska deltagare.
 • Ungdomar är välkomna från 15 års ålder.

Varmt Välkommen!

Ulrika Krynitz
0144-102 34, 073-370 26 87 info@urnatur.se
https://urnatur.se
Åsa Ottosson
070-610 33 31, asa@ottossonochottosson.se
http://ottossonochottosson.se

prova skogs-qigong med Åsa Ottosson

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5277″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]”Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att bara ströva omkring i skogen alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.”

Nalle Puh

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]