stugor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kolarkojan

(2 sängar)

DSC_7767

kolarkojan_int_s
Stugan är inspirerad av gamla kolarkojor med timrad stomme och mossatak. Kolarkojan försvinner i omgivningens mossiga skog. Ursprungligen var en kolarkoja endast till för att ge skydd för vilda djur, väder & vind och med åtminstone en möjlighet att koka sig en kopp kaffe.
Vår lilla kolarkoja är precis som dessa kojor alltid har varit: trång, mörk och – just därför också himla mysig. För att understryka enkelheten, det spartanska, har vi ritat och byggt enkla järnsängar till kojan. Kolarkojan är tak över huvudet och värme – jordnära tillflyktsort för den som verkligen vill bryta med vardagen.

ur kolarkojans gästbok: Vi har haft två härliga dagar i tystnad, serverats god mat, sovit gott i kolarkojan. En tur med kajaken på Visjön, slog runt, alla saker i sjön, vi hittade allt men mobil och kamera behöver reperatör :) Vi skrattade åt eländet, vi tog oss iland, vattnet var varmt, upp på land tömde kajaken och paddla tillbaka / Kjell o Katarina

Hattstugan

(2 persons)

hattstuga och pilgrimstuga i Urnatur«s skogseremitagehattstugan_int

(2 pers)

 Hattstugan är en 6-kantig skiftesverksstuga med koppartak. Lite lagom absurd blir den lätt mångas favorit. Uppe på taket svävar några plåtkorpar. Stugan är rymlig och det är högt i tak med en ljuskrona som lyser upp rummet. All träinredning är ritat och byggd av Niclas Hallberg för Urnatur, inspirerad och korsbefruktad av japansk stil och svensk slöjd. Sängarna kan man antingen ställa ihop till en dubbelsäng eller dra isär till två enkelsängar.

ur hattstugans gästbok: Jag vill inte åka härifrån än. Jag vill ha fler dagar och nätter utan el, med beckmörker, hackspettar, kamin och stjärnklar himmel. Denna vistelse är något av det bästa jag gjort i mitt liv. Jag är innerligt tacksam att ni Håkan och Ulrika har försett oss med möjligheten att få komma hit och finna ro, glädje och återhämtning. Allt har varit över förväntan och min förväntan var hög. Jag tar med min käresta och återvänder hit igen en vår. Detta måste upplevas flera gånger :)  // utvilade, mätta och väldigt tacksamma hälsningar IL och D i Borås
 

Skogskojan

(2 pers)

DSC_6815DSC_7800
Pilgrim cottage, wood-hermitage, Urnatur
Denna skiftesverksstuga är en blandning av många kulturer. Med sober svensk-amish inspirerad inredning, knopplist och målad i äggoljetempera är skogskojan kanske ändå den mest traditionella i sin “stugkänsla”. Ett citat i karvsnitt pryder sängkanten: endast den morgon gryr som jag är vaken nog att se, inspirerad av H.D.Thoreau och hans bok Walden.
Inbyggda sängar i gammaldags stil och gardiner som man kan dra för sängarna med Urnaturs slånmönster. Taket är ett ryskinspirerat faltak av tjärat trä. Om sommaren när solen ligger på kan man känna en svag härlig tjärdoft sprida sig.
ur skogskojans gästbok:
I en tid då tiden finns till för en massa måsten är det skönt att få luta sig tillbaka ibland och bara se, höra, lära och smaka. Tack för en fin upplevelse och nya smaker.
Otroligt mysigt att sova i denna stuga tyckte både jag och mina två små döttrar. Vi kommer definitivt tillbaka. Kram //Linda, Lucy, Eris
 

 Mossastugan & Vargkåtan

(4 sängar /stuga)

DSC_7647
Kåtorna har torvtak och timmerstomme och är förstås inspirerade av samernas timrade kåtor. Förutom vedspisen finns här även en central eldstad för en öppen eld. Sommartid är mosstemplets tak täckt av smultron som i slutet av sommaren hänger ner som ett flor i långa revor. Kåtorna har fyra sängar – perfekt för kompisgänget eller barnfamiljen. Vargkåtan är något ”modernare” och ljusare, medan mosstemplet är mörkare, mossigare och mitt i skogen.katan
skogseremitaget / luftslott; air castle / wood hermitage
ur mosstemplets gästbok: Aldrig stött på nåt liknande tidigare; _WOW! beskriver allting bäst. Våra döttar älskade det, särskilt 6-åriga Linnea. Bättre lekplats än Urnatur finns inte :)

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.