tillbakablick 2021 - framåtblick 2022

År 2022 hoppas vi blir året som ingen längre kan blunda för det som sker med vår natur och med de sista naturskogarna som nu avverkas. Hoppas att många kloka beslut kommer att tas som långsiktigt gynnar klimatet och den biologiska mångfalden. Det är bråttom nu.

Om detta inte sker kan du tänka som vi:

be the change you want to see in the world! 
… och göra det du kan på dina marker, i din skog eller i din trädgård, för att gynna biologisk mångfald… 

Förutom Mamma Mu och Kompis har vi nu skaffat några minikor av rasen Dexter. Vi har byggt en lösdrift till korna och hästarna och restaurerat beteshagar och skogsbeten. Till våren ska de små dexterkorna betäckas om allt går väl. Visst är de väl söta?

Vi har också gjort försök med skogsbiodling och får se till våren om bina har överlevt i sin fina stockkupa i tallen.

2021 har för oss mestadels varit ett fantastiskt år med en fantastisk sommar. Det är så roligt att se hur mycket våra gäster uppskattar naturen här. Sedan vi har ekorrstigen hittar våra gäster dessutom verkligen ut i kulturlandskapet och kan uppleva hela gårdens mångfald. Förutom ekorrstigen finns nu dessutom stugan på timmerkullen som våra gäster kan gå till. Medan vi sköter markerna närmast gården med slåtter och bete så är det vår ”vildmark” där ute på timmerkullen. Där kan man vila i vassen och njuta av avskildheten – förutsatt att man hittar dit ;)

En kommentar

  • Hej Roland i malmslätt här. Hoppas få träffa er igen vid tillfälle. Fint att se hur ni kämpar på med allting på gården.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.